Waar laat je je telefoon, je pasje en wat euro's als je in carnavalsoutfit op stap bent? Die vraag stelden drie studenten van Avans zich. En ze bedachten een oplossing: in je onderbroek.

Niet fris? Wel met dit model, want de drie bedachten een onderbroek met zak. Logisch, vonden Tom Faas (19), Damon Sinke (22) en Finn Sanden (21) van de opleiding Small Business en Retail Management van Avans Hogeschool in Breda.

Vanuit Student Company van de Academie voor Marketing en Business Management begonnen de drie Kangaroo Underwear, verwijzend naar de buidel van het Australische dier. "Onze missie is om het leven makkelijker en comfortabeler te maken", vertelt Faas. "Wij ondervonden zelf vaak het probleem. Als man heb je in je kleding weinig opbergmogelijkheden en bedachten daarom deze oplossing."

Want wat betreft verstopplekken voor telefoons en contanten, zijn vrouwen in het voordeel, stellen de drie. "Vrouwen hebben een handtasje of vouwen een paar briefjes contant geld in hun bh, terwijl mannen kampen met een chronisch gebrek aan opbergruimte."

Verkoop

Het bedrijf startte de verkoop afgelopen januari. De eerste partij onderbroeken was al ook uitverkocht voor ze binnenkwamen. Met carnaval in aantocht hopen ze er nog enkele honderden aan de man te brengen.

De drie verwachten na carnaval geen dip in de verkoop. Zo geven de drie aan dat de onderbroek ook bijzonder geschikt is op vakantie, in de sportschool, op een feestje, op een festival of de brakke zondag daarna. "En los van de handige opbergruimte zit hij gewoon lekker."