De Stichting Sint Nicolaas Comité Breda heeft zondagavond aangegeven te stoppen met het organiseren van de intocht in Breda. De gemeente Breda gaat op zoek naar Bredase initiatiefnemers die het stokje willen overnemen.

Boaz Adank (VVD), wethouder Economische Zaken, Mobiliteit en Openbare Ruimte, bedankt het comité voor hun jarenlange inzet. "Dat hebben ze altijd met veel betrokkenheid, professionaliteit en passie gedaan. Helaas is het niet gelukt om in eigen netwerk opvolging te vinden."

De gemeente gaat op zoek gaat naar nieuwe initiatiefnemers. "Ik heb er alle vertrouwen in dat er in een stad als Breda, die barst van het talent en waar veel organisatiekracht zit, nieuwe mensen zullen opstaan om de intocht te organiseren", aldus Adank. Hij roept geïnteresseerde mensen op om zich bij de gemeente te melden.

Na ruim 30 jaar gooide de Stichting Sint Nicolaas Comité Breda het bijltje erbij neer. De woordvoerder van de stichting, Annet Vossenaar, vertelt: "Wij hebben vijf à zes jaar geleden aangegeven bij de Gemeente Breda te willen stoppen. Dus we zijn al een paar jaar op zoek. Toch hebben we met onze groep vrijwilligers 35 jaar lang met plezier ons steentje bijgedragen."

Vossenaar ziet het niet als hun verantwoordelijkheid om een opvolger te vinden. "Maar ik heb wel een vermoeden dat er iemand opstaat om het op te pakken."