De Stichting Sint Nicolaas Comité Breda heeft zondagavond aangegeven per direct te stoppen met het organiseren van de intocht in Breda. Na ruim 30 jaar gooit de stichting het bijltje erbij neer.

De woordvoerder van de stichting, Annet Vossenaar, geeft aan dat er momenteel nog geen opvolger in beeld is. "Wij hebben vijf à zes jaar geleden aangegeven bij de Gemeente Breda te willen stoppen. Dus we zijn al een paar jaar op zoek."

In deze periode heeft een aantal mensen proefgedraaid bij de stichting. Dit bleek tot niks uit te leiden. "Met onze groep vrijwilligers hebben wij 35 jaar lang met plezier ons steentje bijgedragen", aldus Vossenaar. Op de website geeft de stichting aan: "Wij hopen dat u, uw kinderen en uw kleinkinderen net zoals wij van dit evenement hebben genoten."

Vossenaar ziet het niet als hun verantwoordelijkheid om een opvolger te vinden. "Maar ik heb wel een vermoeden dat er iemand opstaat om het op te pakken." De stichting gaat zich volgens de statuten ontbinden en stelt alle huidige middelen ter beschikking aan een nader te bepalen kinderdoel in Breda.

De gemeente geeft aan een onderzoek in te stellen naar de toekomst van de Bredase intocht.