Hoe vaak gebeurt het niet dat onderweg van A naar B, ergens de batterij van je mobiel het begeeft? Vanaf woensdag 1 februari kan je in de overstaptijd op Station Breda gratis je mobiel opladen aan de 'Street Charge' op perron 5 en 6.

Bij het zien van de futuristische paal denk je niet meteen aan een oplaadpunt, totdat er van dichterbij de opladers gezien kunnen worden. De paal is geplaatst om de reizigers meer service aan te bieden.

"Het is vooral voor degene die wat langer moeten wachten op Station Breda. Die kunnen hun tijd dan overbruggen met het opladen van het mobieltje", legt Inge Rijgersberg, woordvoerder NS, uit.

Veel twitteraars vrezen voor snelle vernieling, de NS gaat daar niet vanuit. "Er zijn nog meer dingen op een station die gesloopt kunnen worden", vertelt Rijgersberg. "We hopen dat reizigers blij zijn met de service. Als de 'Street Charge' gesloopt wordt, dan is het zo weer weg."

Enige oplaadpunt

Het oplaadpunt op perron 5/6 is tot nu toe nog het enige punt op Station Breda en dat blijft voorlopig ook zo meldt de woordvoerder. "We kijken even hoe het loopt, hoe het ontvangen wordt." Verder staat er in Amsterdam ook nog een 'Street Charger'.