De politie heeft maandag niet twee, maar drie verdachten aangehouden bij de in een woning in Tuinzigt aangetroffen puppy. Zondag werd al een 22-jarige vrouw uit de wijk aangehouden als verdachte van heling.

De drie die maandag werden aangehouden zijn een 54-jarige man en zijn 20-jarige zoon en een 39-jarige veelpleger die eveneens in dezelfde woning verbleef.

"Zij werden in verzekering gesteld en zitten momenteel nog vast." De politie overlegt met de officier van justitie over de verdere juridische procedure en een eventuele voorgeleiding van verdachten.

Het onderzoek naar de overige twee puppy's is nog gaande. De hondjes zijn in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 januari gestolen bij Zorgboerderij de Mekkerbek in Baarle-Nassau.

Garage

De vier nog niet gechipte chocobruine Old English Bulldog pups zaten bij de moederhond in een afgesloten garage achter de woning bij de boerderij. Ze waren op dat moment bijna zeven weken oud en kunnen eigenlijk pas op de leeftijd van negen a tien weken het nest verlaten.

De diefstal werd om 7.00 uur ontdekt.