De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een auto-inbreker aangehouden op de Muizenberglaan. Er wordt onderzocht of de 31-jarige verdachte man gelinkt kan worden aan vijfentwintig andere auto-inbraken.

Dat meldt Politieteam Weerijs op Facebook. De tip kwam binnen na een oproep afgelopen week om extra alert te zijn op verdachte personen vanwege auto-inbrekers. "Dit heeft afgelopen nacht zijn vruchten afgeworpen! Wij hielden op de Muizenberglaan in Breda op heterdaad een 31-jarige man aan op verdenking van een auto-inbraak."

Een oplettende getuige belde de politie nadat hij het geluid van rinkelend glas hoorde. "Kennelijk werd er ingebroken in een voertuig en dit alarmeerde de melder", stelt de politie.

De melder gaf een signalement door aan de meldkamer. "Wij waren snel ter plaatse en troffen in de directe omgeving de verdachte aan waarna hij op heterdaad aangehouden kon worden. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex."

Op dit moment doet de recherche nader onderzoek naar deze zaak en tevens wordt bekeken of er van de ruim 25 auto-inbraken meerdere te linken zijn aan de aangehouden verdachte.