Directeuren van Bredase bedrijven gaan de handen uit de mouwen te steken voor de Buurttuin Breda. Ze doen dat vanuit Betrokken Ondernemers Breda tijdens NLdoet! op vrijdag 10 maart.

Het is de derde keer dat de 'Directeuren-maken-vuile-handen-dag' op het programma staat. Die dag begon twee jaar geleden toen het 500-jarige Mastbos geholpen werd. Vorig jaar visten de directeuren Bredase singels schoon met visnetten en grote dreghaken.

Naar verwachting doen zo'n 60 directeuren van Bredase bedrijven en leden van het college van B&W mee. Zo maken onder meer een eendenhok, een schutting van oude kozijnen en planten fruitbomen. Daarnaast wordt de kantine van een verfje voorzien en een schutting geplaatst.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting stelt dat De Buurttuin Breda een belangrijke functie in de wijk Hoge Vucht heeft. "Wij vinden het leuk om de vrijwilligers verder te helpen om van de Buurttuin Breda aan de Bernard de Wildestraat een gewilde ontmoetingsplek te maken voor de bewoners uit de wijk."