Het team van het Stedelijk Gymnasium Breda heeft de tweede plek behaald bij de nationale eindronde van de European Union Science Olympiad (EUSO), die op de Rijksuniversiteit Groningen werd gehouden.

Het Bredase team mag Nederland vertegenwoordigen op de 15e internationale EUSO, die 7 tot en met 14 mei in Kopenhagen plaatsvindt.

De eerste plaats is behaald door het gemengde scholenteam van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen en het Murmellius Gynasium Alkmaar.

Het team, bestaande uit Tido Houtepen, Daan Hoogers en Sean Camps heeft tijdens deze wedstrijd een probleem zelf moeten oplossen. Hiervoor moesten ze een eigen onderzoeksmethode ontwerpen. In deze onderzoeken komen de kennis, vaardigheden en creativiteit van de leerlingen goed naar voren.

Nationale eindronde

De EUSO is een jaarlijkse olympiade voor science en technologie voor leerlingen van 16 jaar of jonger. Teams van drie leerlingen voeren interessant wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie.

Er hebben circa 175 havo-en vwo-teams meegedaan en de beste elf teams hebben een plek in de nationale eindronde gekregen.