Stadssociëteit De Gouden Cirkel houdt maandagavond een avond over de geschiedenis van het Bredase Carnaval tot 1936. Tijdens de avond wordt ook een film vertoond over het Bredase carnaval vanaf 1936.

Gastspreker tijdens de avond is Wim van der Veeken. Ton Hinten stelde de film over het carnaval samen en verzorgt een inleiding.

"Deze avond gaan we genieten van onze rijke geschiedenis als carnavalstad. Prachtige oude verhalen, een historische blik in onze cultuur van plezier en leven met zin en onzin", aldus de Gouden Cirkel.

Gasten

Wim van der Veeken is carnavalshistoricus, van beroep taalkundige met een voorliefde voor de Middelnederlandse 16e en 17e -eeuwse literatuur. Hij gaf eerder lezingen zoals 'Vrouwen en Carnaval', 'Maskerade-oproeren' en 'Plaatsnamen in Brabant en Limburg'.

Ton Hinten is ingenieur en bestuurslid  en samensteller van het maandelijks programma van de Heemkundekring Engelbrecht van Nassau.

De bijeenkomst duurt maandag 30 januari van 20.00 tot 22.00 uur in Theaterdinersalon De Avenue, Waterstraat 5 in Breda. Entree is gratis.