De politie heeft vorige week met toestemming van de officier van justitie drie mannen van 25, 26 en 26 jaar uit Zevenhuizen aangehouden in verband met een openlijke geweldpleging op de Adriaan van Bergenstraat.

Het trio heeft een dagvaarding gekregen. De mishandeling vond plaats op zondagnacht 13 november 2016 plaats.

Die nacht rond 03.30 uur liep een stel uit Dongen (25 en 26 jaar) en een stel uit Breda (27 en 31 jaar) op de Adriaan Bergenstraat. Zij zagen een gewonde man op een parkeerterrein liggen en schoten die man te hulp. Terwijl zij hulp verleenden werden zij belaagd door enkele mannen die uit een auto stapten. Ze werden geslagen en geschopt. Ze moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De daders reden weg in een auto. "Een van de achterblijvers noteerde het kenteken waardoor de politie de drie verdachten op het spoor kwam", meldt de politie maandag.

De drie mannen uit Zevenhuizen werden met toestemming van de officier van justitie dinsdag 17 januari buiten heterdaad aangehouden. Uit hun relaas maar ook uit het rechercheonderzoek bleek dat zij het eerder die nacht in een shoarmazaak aan de stok hadden gehad met een andere groep. Dat werd door de agenten gesust, waarna beide groepen ieder een andere kant werden uitgestuurd.

Volgens de verdachten zou het daarna op de parkeerplaats opnieuw tot een confrontatie met dezelfde groep zijn gekomen. "De gewonde man zou een van hen zijn geweest. Mogelijk dat zij de twee stelletjes daar ook voor hebben aangezien. Deze aangevers hadden echter niets te maken met het tumult in die eetzaak", stelt de politie.