Tien inzendingen voor de CityChallenge krijgen dinsdag 31 januari de kans om hun idee te pitchen tijdens een bijeenkomst bij Podium Bloos in Breda. Zij geven dan antwoord op de vraag 'wat kunnen we doen om (grote) schulden bij inwoners te voorkomen?'

Vorig jaar oktober stemde het college in met deelname aan het platform CityChallenge.nl. Door middel van 'online challenges' worden betrokken inwoners uitgedaagd om mee te denken over complexe vraagstukken. De beste ideeën worden beloond met prijzengeld en maken daarnaast kans op een realisatiebudget om hun idee uit te voeren.

Onder de vlag van Zorg voor Elkaar Breda hebben de Kredietbank West-Brabant en het Instituut voor Maatschappelijk welzijn de eerste challenge uitgeschreven: 'Wat kunnen we doen om (grote) schulden bij inwoners te voorkomen?'

Uit de negenenzeventig aanmeldingen zijn de tien beste ideeën gekozen, waarover het prijzengeld van €5000 is verdeeld. De tien kandidaten kregen de opdracht om hun idee verder uit te werken en een (globaal) realisatieplan op te stellen.

Winnaar

Op 31 januari pitchen zij hun idee en de jury kiest welk idee uitgevoerd wordt. Hiervoor is €25.000 beschikbaar. Samen met de winnaar bepalen de gemeente en Zorg voor Elkaar Breda hoe het idee uitgewerkt wordt.

Dinsdagavond duurt het programma van 18.00 tot 22.30 uur. De avond, die grotendeels bestaat uit pitches, vindt plaats bij Podium Bloos aan de Speelhuislaan.