De bouw van de honderdtwintig studentenstudio's op de hoek van de Beverweg en Teteringsedijk start eind 2017. Dat verwacht ontwikkelaar Volkerwessels.

Wanneer het het complex klaar is, hangt af van de planologische procedure. Het bestemmingsplan is begin deze maand ingediend. Belanghebbenden kunnen nu enkele weken eventuele bezwaren kenbaar maken.

De gemeente heeft een inloopavond gepland. De inloopavond, is 11 januari bij café-restaurant De Toerist van 19.00 tot 21.00 uur. De geïnteresseerden kunnen dan de plannen inzien en vragen stellen. De eigenaar van het terrein komt het plan toelichten.

De studio's in het complex zijn twintig vierkante meter, met daarbij nog een keuken en een badkamer. Volkerwessels wil de huidige bebouwing slopen en daar het vier en vijf verdiepingen tellende gebouw voor terug zetten.

Parkeerplaatsen

Ook moeten er zesendertig parkeerplaatsen op het achterterrein aan de oostzijde komen. Dit terrein wordt door middel van een slagboom afgesloten.

Het oorspronkelijke plan voor de studentenstudio's op deze locatie dateert uit 2006. De afgelopen jaren is het plan meerdere keren aangepast door kritiek van de gemeente of omwonenden. Het college van burgemeesters en wethouders stelde vorig jaar een deadline voor de herziening van het bestemmingsplan voor de bouw.