De politie heeft vrijdag rond 03.45 uur op de Ginnekenstraat in Breda vier mannen aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het mishandelen van een 25-jarige man uit Wemeldinge en een 22-jarige vrouw uit Rilland.

De politie onderzoekt camerabeelden om de toedracht vast te stellen. De 22-jarige vrouw vertelde dat zij met haar vriend in een café in het uitgaanscentrum was. Ze zag dat op de dansvloer een man andere bezoekers uitdaagde en zomaar uit het niets een jongen met gebalde vuist in het gezicht sloeg.

"Ze kreeg daardoor bloed op trui en handen. Buiten de zaak ontstond een worsteling tussen die man en haar vriend, die daardoor met zijn kaak op de stoeprand viel", aldus de politie.

Hierna liep de agressieve man met zijn vrienden weg. "Op de Torenstraat kwam het opnieuw tot een confrontatie tussen het viertal en het stelletje. De vrouw werd daarbij op haar rug geslagen, haar vriend werd geslagen en werd terwijl hij op de grond lag getrapt", laat de politie weten.

Hij heeft letsel aan zijn kaak. Ze zijn beiden in het ziekenhuis behandeld. Op de Ginnekenstraat werden op basis van de signalementen vier mannen als verdachte aangehouden. Het gaat om vier Waalwijkers van 19, 20, 20 en 21 jaar.