Gitarist Jan Akkerman is 24 december 2016 zeventig jaar geworden, maar nog altijd treedt hij het liefste op. Zijn verjaardag viert hij dan ook met een jubileumtour langs Nederlandse clubs. Op zaterdag 14 januari staat hij met vrienden op het podium van de Mezz.

Deze avond worden er nummers gespeeld uit Akkerman's hele muzikale loopbaan. Jan Akkerman was eind 1968 medeoprichter van de rockgroep Brainbox en hij werd twee jaar later wereldberoemd met de band Focus. Ook brengt hij nummers van zijn North Sea Jazz Legendary Concerts ten gehore. Mogelijk komt hij met nieuw materiaal.

De vrienden die hij meeneemt op zijn jubileumtour zijn saxofonist Nigel Hitchcock, zanger Bert Heerink en gitarist Ruben Hoeke. Ook Jan's dochter Laurie treed mee op, zij studeert zang aan het conservatorium in Londen.

"Ik mag dan 70 worden, ik kijk nog altijd vooruit in mijn leven. Een carrière interesseert me niet", aldus Jan Akkerman in het persbericht. "Ik leef in het nu, dat is het belangrijkste. Het verleden koester ik, maar ik kijk uit naar de toekomst."

Muziek is dan ook het eerste waar Akkerman aan denkt als hij wakker wordt. "Naarmate ik ouder word, wordt de inspiratie alleen maar groter. De laatste 20 jaar ben ik enorm creatief geweest. Elke morgen maak ik mijn kop leeg en begin als het ware met een nieuw hoofdstuk in de muziek."

Het optreden begint om 21.00 uur in de Mezz in Breda. De zaal opent al om 20.00 uur. Kaartjes voor het optreden kosten €20 en zijn online verkrijgbaar.