Stijn Vreven is in elk geval het komende half jaar trainer van NAC. Het contract met de 43-jarige Belg bevat de optie om het contract met minimaal een jaar te verlengen tot medio 2018.

Stijn Vreven, oud-speler van onder meer FC Utrecht en Vitesse, trainde Esperanza Neerpelt (Vierde Klasse), KFC Dessel Sport en Lommel United (beiden Tweede Klasse). Van 2015 tot oktober 2016 trainde hij Waasland-Beveren, dat uitkomt in de hoogste klasse van het Belgische voetbal.

"Ik ben blij dat ik bij een prachtige club als NAC aan de slag mag als trainer", zegt Stijn Vreven tegenover NAC. "Deze club heeft fantastische supporters die altijd vol achter de club staan."

En: "Het hondstrouwe publiek verwacht iedere wedstrijd dat de spelers voor ze door het vuur gaan. Wat dat betreft passen de waarden van deze club en het publiek goed bij mij. Ik kan niet wachten tot de eerste thuiswedstrijd in het altijd sfeervolle stadion."

Leider

Volg Hans Smulders past Vreven bij deze selectie en de overige staf: "Stijn is een echte leider, die heeft bewezen met een jonge en ambitieuze groep een duidelijke speelwijze te kunnen ontwikkelen. Hij kan spelers en staf goed motiveren en zal iedere dag het maximale vragen, maar ook geven. Daarnaast past zijn unieke karakter goed bij deze club en bij wat ons publiek graag wil zien."

NAC pesenteert Vreven maandag aan de pers. Dinsdagochtend om 10.00 uur leidt hij op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert zijn eerste training.