NAC Breda heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen per direct te beëindigen. Die beslissing heeft de club genomen na de halfjaarlijkse evaluatie met de hoofdtrainer. Dat meldt NAC op haar website.

"Tijdens de evaluatie heeft NAC kenbaar gemaakt het in de zomer van 2017 aflopende contract van Marinus Dijkhuizen niet te verlengen. Op basis van die beslissing is ervoor gekozen om ook op de korte termijn niet met elkaar door te gaan en de samenwerking per direct te stoppen."

Dijkhuizen werd in oktober van 2015 aangesteld als trainer van NAC. "Hij leidde NAC door een moeilijke periode en eindigde met de club uiteindelijk op de derde plek in de Jupiler League tijdens het seizoen 2015/2016", aldus NAC.  In het afgelopen halve seizoen behaalde NAC onder zijn leiding 31 punten in 19 wedstrijden, wat resulteerde in een huidige achtste plaats op de ranglijst in de Jupiler League.

Juiste persoon, juiste plek

Technisch Directeur Hans Smulders licht het plotselinge vertrek van de hoofdtrainer toe op de site van NAC. "Toen Marinus vorig seizoen werd aangesteld als hoofdtrainer van NAC, was hij voor ons de juiste persoon op de juiste plek. Zijn aanpak sloot goed aan op wat de ervaren, maar lastige, selectie van vorig seizoen nodig had."

Afgelopen zomer koos NAC ervoor om de selectie volledig te vernieuwen en voornamelijk jonge spelers aan te trekken. "Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal verloopt. Dat zegt overigens niets over de kwaliteiten van de trainer Marinus Dijkhuizen of over zijn aanstelling van vorig seizoen."

Nieuwe hoofdtrainer

Op basis van deze evaluatie werd besloten de samenwerking na dit seizoen niet voort te zetten. "Op basis daarvan lijkt het ons ook niet de juiste koers om wel op de korte termijn met elkaar door te gaan. Dat dit een vervelende beslissing is, moge duidelijk zijn. Ik heb veel respect voor de persoon en de trainer Marinus Dijkhuizen. We wensen hem daarom ook het allerbeste in de toekomst."

NAC is de zoektocht naar een opvolger van Dijkhuizen inmiddels gestart en hoopt op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.