Een van de twee mannen die eerder deze maand betrokken was bij de mishandeling van twee agenten op de Havermarkt in Breda, is ontslagen. Het gaat om een 27-jarig lid van de de vrijwillige brandweerman van het korps Moerdijk.

De man werd veroordeeld vanwege directe betrokkenheid bij de mishandeling. "Het moge duidelijk zijn dat brandweer Midden- en West Brabant dit soort gedrag van zijn werknemers niet accepteert", stelt Diemer Kransen, regionaal commandant Brandweer Midden- en West Brabant in een verklaring.

"Zeker niet met het oog op het feit dat collega hulpverleners van politie, ambulance maar ook de eigen brandweercollega's regelmatig te maken krijgen met geweld tijdens hun werk. Ik wens de betrokken agenten veel sterkte. En vooral dat zij zich weer met vertrouwen in kunnen zetten voor de veiligheid op straat."

Direct na het geweldsincident heeft de politie de korpsleiding van de brandweer op de hoogte gebracht. De betrokken vrijwilliger werd met onmiddellijke ingang geschorst. Een en ander in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek en de uitkomst van de strafzaak.

Eerder deze week is de 27-jarige vrijwilliger, samen met zijn medepleger, veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf, waarvan 18 dagen voorwaardelijk. Daarnaast krijgt het tweetal een taakstraf van 120 uur en moet er aan de twee agenten een schadevergoeding betaald worden van 600 euro. "Dat betekent dat het schorsingsbesluit vanaf heden is omgezet in een procedure tot strafontslag", aldus de brandweer.