De brandweer heeft de brand bij het Paintballcentrum aan de Liniestraat onder controle. Dat meldt de Veiligheidsregio donderdagmiddag even na half twee. De brandweer sloopt de zijwand van het pand om op die manier beter bij het vuur de komen.

De rookontwikkeling bij de brand neemt ook af. Volgens de veiligheidsregio is de brandweer nog zeker vier uur aan het nablussen. De brand onstond donderdagmorgen rond half tien. Sindsdien is de brandweer bezig met bluswerkzaamheden. Daarbij krijgt de Bredase brandweer hulp van korpsen uit de buurt.

Voor de watertoevoer wordt onder meer water uit de Linievijver aan de Archimedesstraat gebruikt. De brand zorgde voor enorme rookontwikkeling, waardoor NHTV en de dependance van de Spoorzoeker werden ontruimd en er liefst twee keer een NL-Alert werd verstuurd. Daarin werd opgeroepen om de ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

De schade aan het pand waar de brand uitbrak, de paintballhal, lijkt aanzienlijk. Onbekend is of andere panden schade hebben opgelopen. Bij de brand raakte niemand gewond.