Een 21-jarige Bredanaar is dinsdagavond aangehouden als verdachte van het bezit en verkoop van zwaar illegaal vuurwerk. De man werd bij het Rat Verleghstadion aangehouden samen met zes vermoedelijke kopers. Er werd circa 15 kilo vuurwerk aangetroffen, bestaande uit onder meer mortierbommen en Cobra's.

Het team Milieu van de politie startte recent een onderzoek op een 21-jarige Bredanaar omdat een tip binnen kwam dat hij zich bezig zou houden met het doorverkopen van zwaar illegaal vuurwerk.

"Deze verdachte werd op donderdag 31 december 2015 op de Liesbosstraat in Breda ook al aangehouden nadat in de bus waarin hij reed een partij illegaal vuurwerk werd aangetroffen", meldt de politie woensdagmiddag.

"Dinsdagavond werd waargenomen dat de verdachte, die vermoedelijk via internet contact maakte met potentiële kopers, vanuit de kofferbak, nabij het stadion vuurwerk verkocht", aldus de politie. Hierop werd hij aangehouden.

In verzekering

"Drie van de vermoedelijke kopers hadden kennelijk al vuurwerk aangeschaft en in hun auto gelegd." De zes zijn drie mannen en een vrouw uit Drunen (19, 21, 50 en 18 jaar), een 52-jarige Bredanaar en een 46-jarige man uit Heusden.

De 21-jarige verkoper is in verzekering gesteld.