Niet shoppen, maar ruilen. Dat is het idee achter Krijg de kleren! Drie studenten van NHTV houden komend weekend de tweede editie van het evenement, dit keer bij het pop-up restaurant Bio Proeflokaal aan de Oude Vest.

"Vrouwen hebben vaak veel kleding", weet Altanie Chamilaki, die samen met Leda Hirdes en Sharon Ashouwer het evenement organiseert. "Die kleding wordt soms zelfs met de labels eraan weggegooid." En dat is zonde, vinden de drie. "Hoe leuk is het als je met jouw kleding anderen blij kunt maken? Het is op deze manier ook goed voor het milieu."

De knappe koppen studeren Vrije Tijdswetenschappen aan NHTV, met als richting Social Innovation. "Daarbij kijk je ook hoe je de wereld een beetje beter kunt maken", vertelt Chamilaki. Het idee is simpel. "Je levert maximaal vijf stuks kleding in, liefst donderdag tussen 15.00 en 18.00 uur. Daarvoor krijg je kleedgeld, waarvoor je ook weer maximaal vijf stuks mag meenemen."

Krijg de Kleren! is voor zowel mannen als vrouwen. "Maar bij de eerste editie op STEK was denk ik 80 procent vrouw", vertelt de organisator. Toen leverden 120 kledingbezitters kledingstukken in. Omdat deze editie aan de vooravond van de kerstdagen plaatsvindt, richt het drietal zich op kerstkleding. "Maar alles is welkom hoor."

Naast het ruilen van kleding is er tijdens de middag ook een documentaire te zien over de kledingindustrie en zijn er hapjes en drankjes te koop.