De Bredase Startup Sjipit heeft met succes een crowdfundingactie afgerond waarmee zestigduizend euro is opgehaald. Het bedrag is tot stand gekomen in samenwerking met Symbid en door funding uit het eigen netwerk.

"Het bedrag wordt voornamelijk ingezet voor de inzet van doorontwikkeling van het platform en het aanhaken bij internet-marktplaatsen", laat oprichter Arnoud van Werkhoven weten.

Sjipit brengt online kopers en verkopers met een vervoersprobleem van vooral grotere goederen hij elkaar. "Sjipit richt zich met name op de wat grote en lastige goederen die net niet in de auto passen of waar men geen passend vervoer voor heeft."

Gat gesprongen

Van Werkhoven legt uit: "Door de toenemende aankopen op internet en de steeds grotere acceptatie van deel-economieën door het publiek zijn wij in het gat gesprongen om op een heel eenvoudige manier spullen te laten meeliften op bestaande autoritten."

Kopers van goederen kunnen hierdoor profiteren van het feit dat lege laadruimte van ondernemers die tóch al onderweg zijn op de terugweg gevuld kan worden. "Vooral koeriers en transporteurs kunnen op deze wijze gemakkelijk iets bijverdienen en de opdrachtgever wordt hierdoor goedkoop ontzorgd en hoeft de deur niet meer uit."