Meisje, moeder en oom aangehouden voor beledigen agent

Een 17-jarig meisje, haar moeder en een oom zijn vrijdagavond in Geeren-Noord aangehouden voor mishandeling en belediging van een agent.

Bij de politie kwam rond 20.00 uur een melding binnen dat een meisje overlast gaf bij een flatgebouw in de wijk. Een agent die poolshoogte nam, hoorde van haar dat er een ruzie in de relationele sfeer was geweest via de telefoon. Zij stond op het adres om een en ander uit te praten.

Tijdens het gesprek beledigde het meisje de agent. "Die ging bij haar moeder thuis een gesprek over het gedrag van dochter aan. Daar was ook de oom aanwezig. Toen dochter thuiskwam veranderde de sfeer", aldus de politie.

Moeder greep messen die door de andere aanwezigen werden afgepakt. Daarop ging de oom het huis uit naar de flat om verhaal te gaan halen over de ruzie van de dochter. Ook het meisje en de moeder gingen die kant op.

Handgemeen

"De agent wist de weg te blokkeren en vroeg de man te stoppen, maar die voldeed daar niet aan. Het kwam tot een handgemeen met de man. Ook werd de agent uitgescholden en beledigd", laat de politie zaterdagmiddag weten.

De agent heeft daarop peperspray gebruikt. Met de hulp van toegesnelde collega's is het drietal aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Tip de redactie