Sporkslede en Dessers: 'We hebben de supporters in de steek gelaten'

Zichtbaar aangeslagen staan Fabian Sporkslede en Cyriel Dessers de pers te woord na de 6-2-nederlaag van NAC bij Eindhoven. De strekking van het verhaal dat beide heren te vertellen hebben? "We schamen ons kapot."

"Ik snap de reactie van de supporters heel goed", zegt Sporkslede. Een deel van de supporters haalde de spandoeken binnen en verliet de tribune. "We hebben ze in de steek gelaten. Ze hebben een NAC gezien dat op alle fronten door de mand is gevallen."

Zondag komt de selectie bij elkaar. "De trainer heeft in de kleedkamer gezegd dat we elkaar de waarheid moeten vertellen. Dat zal niet makkelijk worden, want we hebben een jonge groep. Ik ben 23 en een van de oudste, maar het moet gebeuren", aldus Sporkslede.

Dessers is voor een deel wel klaar met al dat gepraat. "Hoe vaak hebben we nu al niet gezegd dat we de koppen bij elkaar moeten steken? We moeten het verdomme eens laten zien." De spits schaamt zich. "Voor de supporters is het verschrikkelijk, maar ze moeten niet denken dat dit ons niks doet. Ik zit hier echt ontzettend mee. Ik schaam me kapot tegenover hen."

Dessers weet dat het maar een simpel gebaar is, maar als spelersgroep is er besloten het ticket voor de meegereisde supporters terug te betalen. "Het is een gebaar en het minste wat we kunnen doen na zo'n prestatie", besluit de spits.

Tip de redactie