Boze NAC-supporters verlaten stadion bij 5-1-achterstand

Boze NAC-supporters verlaten een kartier voor het eind van de wedstrijd het stadion van FC Eindhoven als de thuisclub de 5-1 heeft gescoord. Supporters verwijderen al protesterend de spandoeken.

Dieptepunten van de wedstrijd? Ervan bewust worden dat dit NAC niet meer dan een middenmoter is in de Jupiler League en supporters die de tribune verlaten.

Dramatisch. Dat is het woord dat de eerste helft aan NAC-zijde het beste omschreef. Nog in het eerste kwartier leidde balverlies van Ashley Smith-Brown tot een doelpunt van Jinty Caenepeel. Een tweede verdedigingsfout was direct aanleiding voor de 2-0. Een voorzet bij de eerste paal werd binnengekopt door Mart Lieder.

Paniek

NAC raakte in paniek en ging meer druk zette op FC Eindhoven. Dat pakte averechts uit, want de thuisploeg counterde ontzettend makkelijk. Eindhoven kreeg een aantal kleine kansen, maar uiteindelijk was er een beetje geluk nodig voor het derde Eindhovens doelpunt. Een vrije trap kwam terug van de lat, recht voor de voeten van Alemão: 3-0.

Een van de spelers die harder dan ooit door de mand viel was Smith-Brown. Het plaatje wordt alleen maar erger als je bedenkt dat de linksback is gescout door Manchester City. Iedereen maakt fouten blijkt maar weer. Terwijl het feest was op de tribune scoorde Cyriel Dessers vlak voor rust de 3-1.

Tip de redactie