Bewegwijzering voor wandelaars centrum even de weg kwijt

Tienduizenden zo niet honderdduizenden bezoekers verwacht Breda vanaf 18 december vanwege het Glazen Huis in de binnenstad. Breda heeft verschillende wandelroutes opgesteld om het wandelverkeer in goede banen te leiden.

De argeloze bezoeker die zijn navigatie bepaalt met de bestaande bewegwijzering, kan echter weleens op een heel toeristische route uitkomen als hij de aanwijzingen volgt. Tenminste zoals de bordjes nu staan op de hoek van de Grote Markt-Veemarktstraat. Want als je nu als niet Bredanaar richting Haven of Haagdijk wilt, wordt je daar de Halstraat ingestuurd, om maar eens wat te noemen.

Dat is niet de bedoeling, geeft de woordvoerder van de gemeente aan. "De bewegwijzering in de stad wordt nog vóór Winterland geactualiseerd. Deels worden bestaande borden hersteld, en deels worden ook borden vernieuwd waar bijvoorbeeld namen zijn aangepast, zoalsbijvoorbeeld voor MOTI."

Daarmee moet de stad zijn richting weer hebben gevonden. In elk geval tijdelijk. Want het verdraaien van de borden is een terugkerend probleem. De bordjes kunnen zonder al teveel kracht verdraaid worden. Tip van Bredanaar Henk Voermans: "Draai er een zelftappende schroef in."

Tip de redactie