Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar weer in Breda. Van 18 tot en met 24 december zitten Frank van der Lende en Domien Verschuuren opgesloten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Ook Breda komt in actie. Vandaag een muzikale actie: kerstconcerten door Nootwaar en Breda Brass Quintet.

Zangvereniging Nootwaar en het blazersensemble Breda Brass Quintet organiseren samen twee kerstconcerten. Die vinden plaats op 17 december om 13.30 uur en 15.30 uur in de Waalse Kerk in de Catharinastraat. Er zijn geen entreekosten, maar de verenigingen vragen om ter plekke een gift te doen. Ook wordt er voor en na de concerten koffie en eigen gebakken taart verkocht.

Bij twee andere kerstoptredens die Nootwaar heeft, gaan zij ook om gunsten te vragen voor Serious Request. Op zondagmiddag 18 december in de kiosk van Winterland in het Valkenberg om 16.30 uur en op dinsdagavond 20 december om 19.00 uur in de hal van het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht. Na dit laatste optreden wordt de opbrengst naar het Glazen Huis gebracht.

Nootwaar is een zangvereniging waarbij de kerstnummers variëren van klassieke Christmas carols tot Flappie van Youp van 't Hek. Het Breda Brass Quintet zijn vijf blazers en heeft een repertoire van barok tot pop.