Horeca centrum mag 24 uur open tijdens Serious Request

Horeca in het centrum mag tijdens  Serious Request 24 uur per dag open zijn. Het gaat om de horeca in de binnenstad en rond het Van Coothplein. Dat meldt de gemeente woensdag.

Horecaondernemers in het uitgaanscentrum van Breda en aan het Van Coothplein kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om van 18 tot en met 24 december 24 uur open te blijven. Horecaondernemers moeten dit wel voor 14 december bij de gemeente aangeven.

"We gaan er zeker wat mee doen", laat de eigenaar Roger Omers van DOK'19 aan de Haven weten. "Wij houden wel van een feestje." Over de precieze invulling kan hij nog niks zeggen. "Ik heb het ook pas net gehoord."

Raymond Elzerman van Kerkplein en de Graanbeurs is eveneens enthousiast. "Met Kerkplein waren we al 42 uur open vanwege de DJ marathon op 19, 20 en 21 december. Leuk dat iedereen nu open mag", lacht hij. Zowel met de Graanbeurs als met Kerkpplein gaat hij gebruik maken van de langere openingstijden. "Dat laten we afhangen van het aantal bezoekers. We willen eerst even kijken hoe het loopt. Zolang het druk blijft, blijven we open. Als de door de gemeente verwachte honderdduizend dagelijkse bezoekers echt komen, wordt Breda een grote kroeg."

De horecaman geeft aan dat er wel het een en ander komt kijken bij een 24 uurs openstelling. "Dat is een nieuw spelletje voor ons. Voor de dj-marathon heb ik inmiddels een ploegendienst opgezet."

Op de Facebook-pagina van BredaVandaag veel enthousiaste reacties. "Dat wordt een week doorhalen", zegt Rick van der Does. "Dit is onze kans om nooit meer naar huis te gaan!", reageert Mandy van der Pluijm.

Tip de redactie