Opbrengst 25e Broekloop naar Stichting Anak Anak

In het buurtschap Geersbroek, tussen Ulvenhout en Chaam staat zondag 18 december de 25e Broekloop op het programma. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Anak Anak, die jongeren en vrouwen in Papua Nieuw Guinea en op Bali ondersteunt.

Het evenement heeft een dubbel doel: een plezierige belevenis voor lopers en vrijwilligers en een financiële donatie aan een kleinschalig goed doel middels een persoon die direct bij het organiserende buurtschap bekend is.

De Stichting Anak Anak is in 2001 opgericht door het echtpaar Oei, oogarts in Breda. Weeskinderen en kinderen van minvermogende ouders in Papoua Nieuw Guinea en op Bali worden geholpen met basisonderwijs, middelbaar onderwijs en vervolgopleidingen.

Alle deelnemers aan de Broekloop betalen een inschrijfgeld van 5 euro. Bovendien is er een koek-en-zoopie-tent waar warme en koude dranken worden geschonken en taarten worden verkocht die door vrijwilligers uit het buurtschap en daarbuiten zelf gebakken zijn. "Alle organisatiekosten van de Broekloop worden door de organisatoren zelf gedragen. Elke euro die binnenkomt, gaat dus rechtstreeks naar het goede doel."

Op 18 december is de start van de 20 en de 15 km om 10.30 uur. De start van de 10, de 5 en de 3,5 km is om 11 uur. Inschrijven kan bij de Champignonkwekerij De Morgenstond, Annevillelaan 230, Ulvenhout.

Tip de redactie