Vluchtende autodief opgespoord en gegrepen door politiehond

Een vluchtende autodief heeft waarschijnlijk spijt van zijn vlucht. De man (39) verzette zich flink toen hij werd opgespoord door politiehond Viper. Daardoor raakte hij zodanig gewond dat hij werd opgenomen in het ziekenhuis.

Op maandag 5 december werd om 15.00 uur een Iveco bestelbus met aanhangwagen gestolen van de Academiesingel in Breda. De auto was voorzien van een track&trace systeem en was zodoende via GPS te traceren. Agenten pikten de gestolen auto op bij Alphen, waarna een achtervolging ontstond. De verdachte liet op een gegeven moment de gestolen buit achter en probeerde te voet te ontkomen.

Met hulp van diensthond Viper werd de verdachte gevonden en aangehouden. De autodief had zich verstopt in een schuurtje. De hond greep de verdachte in de bovenarm,  waarbij de man zich flink verzette. Hij raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De arrestant werd daar opgenomen en staat onder politiebewaking. Het gaat om een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De bestelauto en aanhanger werden veilig gesteld en gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Tip de redactie