De AMGEN Singelloop Breda is het eerste Nederlandse hardloopevenement dat de 5-sterrenclassificatie heeft gekregen van de Europese Atletiekfederatie (EAA).

De 5-sterrenclassificatie houdt in dat de wedstrijd volgens de strengste regels de veiligheid van de lopers garandeert. Ook bereikt de Singelloop een volgens de EAA uitstekend kwaliteitsniveau van het service-aanbod.

De Singelloop voldoet aan de 54 aspecten waar de EAA op test, zij kreeg op ieder aspect de hoogste waardering. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het parcours, de medische verzorging en de veiligheid.

"Dit bevestigt dat we een topevenement in huis hebben. We spreken zowel de breedtesport als topsport aan om in een bourgondische sfeer mee te doen aan de Singelloop Breda. Bovendien staan we nu ook internationaal hoog aangeschreven", aldus wedstrijdleider Bart van Egeraat.

Het certificaat is voor lopers een teken dat de organisatoren de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden naleven en daarop beoordeeld zijn. Ook voor de wedstrijdorganisatie levert het kwaliteitskeurmerk veel op. Het staat voor de geloofwaardigheid van de wedstrijd, het vormt aanvullende promotie en geeft de kans om deelname te verhogen.