De enkele tientallen meters lange 'koningssteiger' bij het Valkenberg krijgt aan de vooravond van Winterland Breda en 3FM Serious Request zijn vuurdoop. Donderdag 15 december wordt de steiger officieel geopend.

De steiger biedt plaats aan ongeveer vijftien sloepen. De steiger gaat tijdens Winterland Breda meteen intensief gebruikt worden, vertelde Marijn van Dijke van BootjeVaren Breda eerder al tegen BredaVandaag. "We gaan met boten met fakkels, lekkere dekens, gluhwein, snert, choco en meer tussen de Haven en Kerstmarkt in het park varen."

De aanlegplaats had al klaar moeten zijn bij de opening van het station op 8 september. Dat lukte niet omdat onder meer een broedende meerkoet de aanleg van de aanlegsteiger dwars zat. Ook bleek de levertijd van de benodigde materialen langer dan verwacht en bleek het leggen van de fundering ingewikkelder dan gedacht.

Breda reserveerde 3,5 ton voor de aanleg van aanlegsteigers in 2016. Een deel daarvan gaat ook naar de bouw van een aanlegsteiger in 't Ginneken. In 2017 volgen steigers op andere plaatsen in de singels én bij het haveneiland in de Belcrum. Daar komt ook een trailerhelling.