Het parcours van de inmiddels traditionele Santa Run van de Rotary in Breda voert de verwachte meer dan duizend deelnemers dit jaar door het centrum van Breda. De loop voor het goede doel vindt plaats op 21 december.

Rotary Club Breda houdt dit jaar de Santa Run niet tijdens de Kerstmarkt in het Ginneken maar door de binnenstad vanwege 3FM Serious Request. Er is plaats voor 1500 deelnemers tijdens het vijfjarige jubileum van de Santa Run Breda. "Zowel kinderen als volwassenen kunnen meelopen voor het goede doel", benadrukt Rutger Westenburg namens de Rotary, organisator van het evenement. Ook scholen en buitenschoolse opvang organisaties (BSO's) zijn door de Rotary aangeschreven om mee te doen. "We lopen geen wedstrijd maar rennen samen naar de finish voor Serious Request", aldus Westerburg.

Met een korte route van 2,8 km en een lange route van 3,6 km bepalen jong en oud dit jaar zelf hoe lang ze willen hardlopen. De start is 21 december om 18.00 uur in het Valkenberg. Daarna gaan de deelnemers onder meer via de Molenstraat, St. Annastraat en via de Claudius Prinsenlaan over het Chassépark om uiteindelijk weer te finishen in het park. Onderweg kunnen lopers de route uitbreiden met een bootcamp van Sportschool Club Pellikaan. Ook staat er een gezamenlijke warming up op het programma.

Van het inschrijfgeld gaat acht euro naar Serious Request. Zeven euro besteedt de organisatie aan de inkoop voor het evenement. Dit jaar zijn alle deelnemers na de finish uitgenodigd in de Spiegeltent op het Kasteelplein voor een afterparty met DJ. "Even uithijgen en napraten. Voor Santa Run deelnemers is de entree in de spiegeltent gratis. Alle rennende kinderen trakteert de Rotary Club Breda op warme chocolademelk."

Met de scholen meegerekend verwacht de Rotary nu zo'n 1000 deelnemers. In 2015 liepen er 400 hardlopers mee door het Ginneken. Dit jaar dient de loop een landelijk doel vanwege de 3FM actie met Het Glazen Huis in Breda. Volgend jaar kiest de Rotary weer een lokaal goed doel om te ondersteunen.

Inschrijven kost vijftien euro. Hardlopers ontvangen na intekening het bekende kerstmannenpak en elke deelnemer ontvangt een medaille. Meer informatie is te vinden op www.breda.rotarysantarun.nl