Tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Zevenbergen en een 28-jarige man uit Moerdijk. 

De twee vielen zomaar twee agenten aan. De dienders werden door het duo op het hoofd geslagen. Volgens een getuige hadden de twee geweldplegers besloten om willekeurige politieagenten te slaan.

Op camerabeelden is goed te zien hoe de mishandeling in zijn werk gaat. Twee mannen lopen omstreeks 01.00 uur op de politiemensen af die naast een terras tegen een muur nabij een horecazaak staan. Ze beginnen direct met gebalde vuisten op de dienders in te slaan. Andere agenten komen snel ter plaatse waarna de twee vechtersbazen worden aangehouden. Een van de horecadienders liep een pijnlijk oor op.

Ook raakte het oortje van zijn portofoon beschadigd. De politie onderzoekt of er sprake is geweest van een weddenschap. De verdachten worden in verzekering gesteld. Tijdens het uitgaanstoezicht werden afgelopen nacht nog vier aanhoudingen verricht. Het gaat dan om het verstoren van de openbare orde (3) en het uitgeven van vals geld (1).