Bredanaar Klaas Dijkhoff is deze winter een van de deelnemers aan de nieuwe serie van De slimste mens. De Bredase staatssecretaris neemt het op tegen onder meer Derk Bolt.

De kennisquiz is vanaf maandag 12 december te zien op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan.

In de eerste uitzending spelen Penoza-acteur/presentator Eric Corton, CDA-politica Madeleine van Toorenburg en cabaretier Emilio Guzman tegen elkaar. Verder komen voorbij Arjan Erkel, Spoorloos-presentator Derk Bolt, staatssecretaris Klaas Dijkhoff, SP-politica Lilian Marijnissen, resentatrice Martine van Os, journalist/columnist Annabel Nanninga en acteur Frank Lammers.

In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen.

De slimste mens, vanaf maandag 12 december, 20.25 uur op NPO 2