NAC won vrijdagavond verdiend van Almere City met 3-1. Robbie Haemhouts was de man van de wedstrijd. De middenvelder keerde terug in de basis, strooide met passes en scoorde een doelpunt. "Er kwamen ontzettend veel emoties vrij na mijn goal."

En daarmee doelde Haemhouts niet alleen op het sportieve vlak. "Het is nu ongeveer een jaar geleden dat mijn moeder overleed. Ik ben een gevoelsjongen en loop daar dan mee rond." Daarnaast werd de middenvelder de afgelopen weken vaak naar de bank verwezen en moest hij het doen met invalbeurten. "Dan zit ik gewoon niet lekker in mijn vel. Dit gevoel is heerlijk."

Haemhouts speelde op de nummer tien positie en daar voelt hij zich ook thuis. "Ik kan hier mijn creativiteit goed kwijt. Zeker als je tegen een tegenstander speelt die zelf ook wil voetballen. Dan komt er ruimte tussen de linies."

Het shirt van de aanvoerder zat onder de modder en het gras zat nog op zijn sokken. "Dat is wat mensen hier willen zien in het stadion en dat moeten we ze elke week ook kunnen geven. Vandaag komt dat er écht uit.

Haemhouts hoopt dat hij volgende week weer mag aantreden. "Het is prettig als er wat vastigheid in het team komt. Ik denk dat de trainer op dit moment weinig redenen heeft om iets te wijzingen na zo'n wedstrijd."