Bij zorgcentrum Thebe Aeneas is deze week bij twee personen het Noro-virus geconstateerd. Dat bevestigt een woordvoerder van Thebe. De twee bewoners zijn weer beter verklaard.

Aeneas biedt revalidatiezorg, verpleeghuiszorg en dagbehandeling op één locatie aan de Zaart, naast Amphia Langendijk. Het zorgcentrum voerde extra maatregelen in om besmetting met het besmettelijke buikgriepvrius van andere bewoners te voorkomen, vertelt de woordvoerder van Thebe.

"Dan treedt het protocol in werking, wat onder meer inhoudt dat de bewoners apart gehouden worden. Ook moeten bezoekers hun handen wassen en neemt het personeel extra maatregelen."

De arts van het centrum constateerde deze vrijdag dat de patiënten geen gevaar meer leverden voor besmetting. Daarop werden de extra maatregelen opgeheven. Het noro-virus komt relatief vaak voor.

Deze week werden meerdere vestigingen van het Drentse Vanboeijen getroffen. Daar raakten volgens RTV Drenthe dertien bewoners en drie personeelsleden besmet en werden de instellingen gesloten voor bezoekers.