Biologisch eten in een restaurant en vervolgens de producten gelijk kopen. Dat kan in het oude postkantoor. Het Bio Proeflokaal is sinds 1 december zes weken open aan de Oude Vest.

Het Bio Proeflokaal is een samenwerking tussen de Smaakspecialist en Ravanello. Samen runnen ze het tijdelijke restaurant, café en winkel. "Het een toegankelijke plek om kennis te maken met biologisch eten", vertelt Rince Bekman, marketing en communicatiemedewerker van de Smaakspecialist. "Alle zintuigen komen hier in het Bio Proeflokaal aan bod."

De missie van de Smaakspecialist is om mensen te inspireren om verantwoord te eten. "Dat kan door producten in de winkel te leggen en dan hopen dat mensen het kopen. Het kan ook door mensen een ervaring te geven: mensen zien producten in de winkel en kunnen het daarna gelijk in het restaurant proberen en andersom", vertelt Maarten de Leng, projectmanager bij de Smaakspecialist. "We hopen dat op deze manier meer mensen bewust worden van biologische voeding."

Dezelfde passie

Kok Ralph Geerts van Ravanello vertelt dat de bedrijven dezelfde passie hebben. "Beide bedrijven staan voor duurzaamheid en dat geeft een fijne samenwerking." Geerts leidt het restaurant. "Daar gebruiken wij zoveel mogelijk producten van de Smaakspecialist, de rest vullen we aan met verse producten."

"Er is voor het oude postkantoor gekozen als locatie omdat het past bij waar wij, als Smaakspecialist en Ravanello, voor staan. Het is doodzonde om niks te doen met een leegstaand kantoorpand, daarbovenop komt ook nog eens dat het midden in het centrum is", vertelt De Leng.

Het Bio Proeflokaal blijft maar zes weken. "Het is een proef, wij hebben dit ook nog nooit eerder gedaan. Wie weet als het een succes is, dat we dit nog vaker op andere plekken gaan doen", zegt Bekman.