Taxichauffeurs zijn het wildparkeren op de taxistandplaats bij het station beu. Deze woensdag stond er een aantal diepladers van de bouwers van BredaVooruit.

"We hebben het probleem al vaker aangekaart bij de gemeente", geeft voorzitter John Klem van Taxigilde Breda aan. "Tot op heden hebben we geen reactie gekregen."

De diepladers waren tegen half tien vertrokken, stelt Klem, maar het probleem komt vaker voor. "Mensen die op hun gemak boodschappen gaan doen, moedeloos wordt je ervan."

Volgens de chauffeurs is het makkelijk op te lossen. "Wij hebben al vaker gezegd: plaats nou duidelijk wat op het wegdek, bijvoorbeeld taxibaan ofzo. Het bord dat er staat valt gewoon niet goed genoeg op."

Reguliere controle

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de gemeente bekend is met het oneigenlijk gebruik van de taxistandplaats. "Vanzelfsprekend is dit niet toegestaan. Dit geldt zowel voor laden- en lossen, als voor het afzetten of ophalen van reizigers."

Volgens de woordvoerder neemt Toezicht en Handhaving van de gemeente deze locatie daarom in de reguliere controle mee. "De huidige bebording is wat de gemeente betreft voldoende om mensen te wijzen op het feit dat er op de taxistandplaatsen niet geparkeerd mag worden."

"Er is een directe lijn met een vertegenwoordiger van de taxibranche. Signalen van structureel misbruik of herhaaldelijk foutparkeren komen dus rechtstreeks bij ons binnen, zodat we adequaat kunnen reageren."