Drukke gesprekken via walkie talkies, piepende achteruitrijdende vrachtwagens en bouwvakkers die elkaar aanwijzingen geven. Dat is wat je momenteel hoort in de binnenstad van Breda. Het is 1 december, de start van operatie 3FM Serious Request.

Donderdagochtend komt de aanvoer van materialen en technische voorzieningen langzaam op gang. Het winkelend publiek lijkt nog weinig door te hebben van alle werkzaamheden. Alles wordt via de Oude Vest, de Molenstraat en de Sint Annastraat aangeleverd. Bij iedere straat staat daarom een verkeersregelaar. Voor de ingang van de Sint Annastraat staat na een tijdje een hek.

Ook gaat er gelijk wat mis. In de Sint Annastraat staat een vrachtwagen met een soort van 'luxe bouwkeet' te manoeuvreren. Stukje vooruit, weer wat naar achteren. De chauffeur probeert zijn lading het Stadserf op te krijgen. Ook al ziet de omstanders dat dit voor geen mogelijkheid gaat passen, de keet wordt toch van de vrachtwagen afgetakeld. Ook dan is de conclusie: past niet.

Op de Grote Markt is het donderdag aan het eind van de ochtend nog rustig. Tegen het stadhuis staat een klein stukje steiger, op de plek waar de komende weken het Glazen Huis gaat komen. Een paar werklui zijn materialen uit een kleine vrachtwagen aan het laden. Ook vrijdag voeren de bouwers nog materialen aan. Dan worden er geen wegen afgesloten.

Het Glazen Huis is voorlopig nog niet af. Wanneer precies is nog niet duidelijk. "Het is in elk geval de achttiende klaar", vertelt Anneke de Vries van 3FM. Dan starten dj's Frank van der Lende en Domien Verschuuren met hun zesdaagse verblijf in het huis.