De politieke partijen en bodes zijn het Stadhuis aan de Grote Markt al 'uitgejaagd'. Vanaf 1 december staat Breda in het teken van 3FM Serious Request. De bouwers van het Glazen Huis beginnen donderdag met de bouw en de aanleg van de backoffice.

3FM Serious Request start op zondag 18 december en eindigt op 24 december met het eindfeest op het Chasséveld. Het begint deze week met de aanvoer van materialen en technische voorzieningen naar de locaties Stadserf en Grote Markt.

De aanvoer van materiaal gebeurt donderdag. De transporteurs gebruiken daarvoor de route Oude Vest, Molenstraat en Sint Annastraat. Het materiaal en de voorzieningen worden gelost vóór de toegang tot het Stadserf. "Hiervoor is het nodig de beide straten af te sluiten tussen 8.00 en 21.00 uur", aldus de gemeente.

Alternatief

De gemeente adviseert autoverkeer om alternatieve routes te kiezen. Verkeersregelaars staan deze dag op de hoek van de Molenstraat en de Oude Vest. "Deze beoordelen of het mogelijk is om bestemmingsverkeer of leveranciers te laten passeren." Voor fietsers en voetgangers zijn de straten bereikbaar.

Ook vrijdag komt er nog materiaal tussen 14.00 en 21.00 uur. Dat gaat via Oude Vest, de Halstraat naar de Grote Markt. Hiervoor is het niet nodig straten af te sluiten. "Mogelijk levert dit vervoer enige hinder op", waarschuwt de gemeente.

Gelijktijdig met de opbouw van het Glazen Huis en het backstage-gebied op het Stadserf gaat er ook gewerkt worden op Kasteelplein en Kerkplein.