Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar weer in Breda. Van 18 tot en met 24 december zitten Frank van der Lende en Domien Verschuuren opgesloten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. 

Breda komt zelf ook in actie. Onder andere met een sportieve actie: Serious Skating. Het idee van de kunstijsbaan in Breda is om met zoveel mogelijk verenigings-, les- en recreatieve schaatsers een bedrag op te halen voor Serious Request.

Het ‘Serious Skating’ wordt vormgegeven als een buffelavond. Dat houdt in dat er door ervaren schaatsinstructeurs en toppers in vooraf bepaald tempo honderd ronden worden geschaatst. Overdag is er kindercurling.

Woensdag 21 december staat de schaatsbaan de hele dag in het teken van de actie. Het is de bedoeling dat iedere schaatser zich laat sponsoren. Het totale bedrag van entree en sponsoring wordt als cheque door de mascotte van de schaatsbaan, Wus, en een delegatie van de deelnemers een dag na het evenement ingevroren naar het Glazen Huis gebracht.

Aanmelden voor de actie is niet nodig.