Koos Stekkerdoos is er wel een beetje beduusd van: zijn carnavalsnummer 'Zoige' is een hit op Dumpert. De videoclip van de Bredase carnavalsartiest werd in een weekend meer dan 250.000 keer vertoond.

"Het is mooi om te zien dat er heel veel mensen net als ik gek zijn op stofzuigers en stofzuigen", vertelt een enthousiaste Koos via de telefoon. Het sluit aan bij de reden waarom hij dit nummer componeerde. "Het is een ode aan de stofzuiger. Het geluid dat je hoort als er iets door de slang omhoog gaat, dat is zo mooi."

Want de stofzuiger kan wel wat steun gebruiken, aldus Stekkerdoos. "In 2017 moet het vermogen van de stofzuiger terug naar 900 watt, dat was 2000 watt. Ik vrees de ondergang van het mannelijke geluid. Stofzuigen is vaak het enige dat mannen doen, juist vanwege het geluid en het zichtbare resultaat."

"Je ziet aan het succes op Youtube en Dumpert dat het stofzuigen nog steeds ongekend populair is", vervolgt de verkoper van stofzuigers. Een ode aan stofzuigen? Mooi geluid? Is het nummer niet gewoon een grote seksuele toespeling? "Dat heb ik zelf niet zo gezien. Dat had ik ook niet in mijn hoofd bij het schrijven, maar nu je het zo zegt, dat zou kunnen dat mensen dat zo ervaren."

Terug naar de stofzuiger dan maar. Wat is je favoriete model? "Dan moet ik even in de kast kijken, daar staan er zoveel. Dyson doet het gaat, al ben ik daar vanaf gestapt nu die zijn overgestapt naar een zakloos model. Electrolux Ultra Silencer, is ook een mooi model. De kracht die daar in zit ondanks het geluid. De Electrolux heeft daarnaast mooie ronde vormen."

Waar moet 'Zoige' je brengen? "Ik zou het fantastisch vinden als ik heel de carnaval met stofzuiger kan optreden. Sowieso ga ik heel Brabant door, mensen kunnen me nog bellen."

Zijn er nog andere hobby's waar we rekening mee moeten houden, Koos? "Poetsen van de stofzuigerstang, zodat deze mooi blinkt. Daarnaast heb ik een zuigmondenverzameling en spaar ik - net zoals andere mensen suikerzakjes sparen - stofzuigerzakken. Dus als iemand nog een volle zak heeft, kom gerust langs. Wellicht kunnen we wat ruilen."