Are you with me van Lucas Hamming is de themesong van 3FM Serious Request 2016. Dat maakte 3FM-dj Wijnand Speelman zojuist bekend op NPO 3FM.

De single van de jonge singer-songwriter is donderdag 1 december voor het eerst te horen op de publieke radiozender en is dan ook overal te downloaden en te streamen. Alle opbrengsten van de track gaan naar 3FM Serious Request 2016. Dit jaar vraagt NPO 3FM aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.

Lucas Hamming tegenover 3FM: "Ik vind het bijzonder dat ik met mijn muziek een bijdrage kan leveren aan 3FM Serious Request 2016 en daardoor een verschil kan maken in hopelijk zoveel mogelijk kinderlevens. Ik hoop dat heel Nederland zich in de week voor kerst bij de actie aansluit en zich in gaat zetten voor deze stille ramp."

De 23-jarige Lucas Hamming is al van jongs af aan bezig met het maken van muziek. In 2013 brak hij door met zijn deelname aan het tweede seizoen van De beste singer-songwriter van Nederland van 3FM-dj Giel Beelen.

3FM Serious Request 2016 zet zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. "Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger."

3FM Serious Request

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda draaien 3FM-dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.