BREDA - Het was koud in Breda op maandagavond en de wedstrijd tussen NAC en Helmond Sport zorgde er geen enkel ogenblik voor dat iemand het warmer kreeg. Thijs Kroezen, NAC-watcher van Bredavandaag bekeek de 0-0 voor u en zette voor u de belangrijkste punten voor u op een rij.

Hoogtepunt van de eerste helft:

Eigenlijk was het échte hoogtepunt van de eerste helft het kopje lauwe koffie dat voor enige warmte zorgde op de tribune, maar omdat het om voetbal draaide in het Rat Verlegh Stadion kies ik voor de redding van Jorn Brondeel. Helmond Sport koos de aanval over rechts en na een knappe passeeractie werd de bal teruggelegd op de rand van de zestien. De bal werd hard richting de hoek geschoten, maar Brondeel zorgde er met een snelle reflex voor dat het 0-0 bleef. Klasse redding!

Hoogtepunt van de tweedehelft:

Wie het weet mag het zeggen. Ik heb niks noemenswaardigs gezien.

Beste NAC-speler:

Keeper Brondeel was de redding voor NAC maandagavond. Met een paar goede reddingen zorgde hij er voor dat NAC in ieder geval niet verloor tegen Helmond Sport. Een eervolle vermelding voor Shane O'Neill is ook op zijn plaats. De centrale verdediger was een van de weinige die zijn taak zonder fouten uitvoerde.

Slechtste NAC-speler

Grad Damen en Arno Verschueren speelden allebei een ongelukkige wedstrijd. Beide spelers waren ongelukkig in hun verdedigende acties en verloren te vaak de bal. Als Damen dan eens de bal veroverde, leverde hij hem vaak al snel weer in bij een tegenstander.

Keuzes van de trainer:

Robbie Haemhouts kwam in het veld voor Jeff Stans en Thomas Agyepong werd gebracht voor Giovanni Korte. Vanaf de zijlijn leken dat rare keuzes, aangezien Grad Damen en Brandon Barker veel minder in de wedstrijd. Bij de wissel van Korte klonk een fluitconcert van de tribunes. De supporters waren het duidelijk oneens met de beslsiing. Damen werd later nog wel gewisseld.

Sfeer in het stadion:

Koud, een maandagavondwedstrijd en 'slechts' 10.000 supporters op de tribune. Niet de meest ideale omstandigheden voor een wedstrijd van NAC. Toch waren de supporters op zijn tijd goed te horen. Voor herhaling vatbaar op de maandagavond met -3 graden Celsius op de thermometer? Nee, liever niet.

Samenvattend:

Werd er twee weken geleden nog gesproken van een titelkandidaat, moet dit NAC eerder hopen dat het de play-offs haalt. Er lijkt geen kwaliteit in de ploeg te zitten om wedstrijden naar zich toe te treken. Een pijnlijke conclusie.