Burgemeester Depla kan zich goed voorstellen dat de jongens uit het SBS-programma Undercover in Nederland teleurgesteld en boos zijn.

Dat laat hij weten in een reactie op de uitzending, waarin bleek dat gekleurde stappers stelselmatig werden geweigerd bij uitgaansgelegenheden in het Bredase centrum. "Als je stelselmatig wordt geweigerd voelt dat helemaal niet goed. Niemand mag zich in Breda een tweederangsburger voelen", reageert Depla. "We willen een stad zijn waar iedereen welkom is."

De horecaondernemers en de gemeente gaan deze week met elkaar in gesprek over het deurbeleid. De gemeente benaderde de horeca al eerder om over dit onderwerp te praten naar aanleiding van de uitzending.

"Het doel van het overleg is om te praten over het dilemma dat geschetst wordt in de uitzending", vertelt een woordvoerder van de gemeente. Het dilemma is volgens hem de ontoelaatbaarheid van discriminatie in combinatie met de verantwoordelijkheid van de horecaondernemer voor de veiligheid in zijn bedrijf. "Het uitgangspunt is dat iedereen in Breda veilig moet kunnen uitgaan."

Bij het overleg is ook Radar aanwezig. Uit het overleg moet duidelijk worden waarom er weinig meldingen bij Radar komen.