Een 25-jarige Bredanaar is in de nacht van zondag op maandag rond 00.30 uur aangehouden in de wijk Princenhage. Hij weigerde mee te werken aan een controle. De agenten vermoedden dat hij zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was van drugs.

Agenten zagen de verdachte in zijn auto met hoge snelheid rijden over de Tuinzigtlaan in de richting van Princenhage. Ze besloten een controle in te stellen. De agenten roken een wietlucht en wilden daarom op grond van de opiumwet de bestuurder fouilleren.

"Hij reageerde erg opstandig en wilde nergens aan meewerken. Hij werd daarop aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie", aldus de politie. Er werd bij hem een gebruikershoeveelheid wiet aangetroffen. Aan het bureau weigerde hij een ademonderzoek.

Wel stond hij toe dat er door een arts bloed bij hem werd afgenomen. Dit wordt op alcohol en of drugs onderzocht. "Hij had niet meegewerkt aan de controle, omdat hij maar een klein beetje wiet bij zich had en naar zijn gevoel niets verkeerd had gedaan", laat de politie weten. "Hij had namelijk voor het laatst een joint gerookt zondagavond rond 19.00 uur en voelde zich goed in staat om auto te rijden."