CM Payments treedt voor een dag terug als hoofdsponsor van NAC. Het bedrijf veilt de vermelding op het shirt samen met toegang tot de wedstrijd voor tien personen en een etentje bij het bedrijf. De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request.

Het startbod voor de veiling ligt op €5000, geeft Erik Eggens van CM aan. "We willen natuurlijk een mooie opbrengst." Iedereen kan bieden, ook andere Bredase bedrijven. "Maar ook een groep vrienden die een logo op het shirt willen." De bieders mogen geen producenten zijn van alcoholische dranken of sigaretten, ook wedkantoren zijn uitgesloten.

De tijdelijke hoofdsponsor ziet zichzelf op 20 januari terug op het shirt van NAC, als de Bredase trots weer fris uit de winterstop komt. Tegenstander is dan Achilles'29. "We hebben voor deze wedstrijd gekozen omdat we denken dat we dan de meeste kans op een hoge opbrengst hebben."

De hoofdsponsor van een dag krijgt niet alleen bedrukte wedstrijdshirts, maar ook een borrel en dinerbuffet in de skybox, vijf parkeerkaarten en 10 eretribunekaarten voor de wedstrijd NAC Breda-Achilles '29 in het Rat Verlegh-stadion.

De opbrengst van deze veiling gaat naar 3FM Serious Request, dat geld inzamelt voor de 900.000 kinderen die jaarlijks wereldwijd sterven aan longontsteking. Dit is de grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar. De slogan van dit jaar luidt dan ook: 'Laat ze niet stikken'.

Bredase samenwerking

Het idee voor hoofdsponsor voor een dag ontstond begin september, toen verschillende Bredase bedrijven en organisaties bij CM samenkwamen om ideeën te ontwikkelen voor inzamelacties. "CM besloot een dag NAC-hoofdsponsorschap te veilen, tevens om anderen te laten te ervaren hoe het is om hoofdsponsor te zijn van de Bredase voetbalclub", aldus het Bredase high-tech bedrijf.

Hoofdsponsor voor 1 dag

Bieden op een dag hoofdsponsorschap van NAC Breda kan sinds deze maandag via een speciaal voor deze veiling opgezette website, waar ook de exacte voorwaarden staan.

De hoogste bieder wordt 23 december om 13.00 uur bekendgemaakt, een dag voordat de dj’s uit het Glazen Huis bevrijd worden.