Horecaondernemers uit het centrum gaan in gesprek met burgemeester Depla over het deurbeleid. Aanleiding is een uitzending van het SBS-programma Undercover in Nederland.

In Undercover in Nederland stuurt Alberto Stegeman drie teams van drie jongens de Bredase horeca in. De groepjes proberen binnen te komen bij Peddels, Walkabout, Kerkplein, Proost en Janssen.

In de uitzending is te zien hoe drie donkere jongens nergens binnen komen en drie Marokkaanse jongens maar in twee van de vijf kroegen. Een team van drie blanke jongens kon overal zonder enige moeite naar binnen.

De niet-blanke stappers moesten in tegenstelling tot de blanke jongens bij een van de kroegen hun studentenkaart laten zien. Ook bij andere cafés kregen de gekleurde stappers de indruk dat ze geweigerd werden vanwege hun huidskleur. Daarbij kregen de jongens argumenten te horen als 'alleen voor vaste klanten'.

De cafés stellen met een gezamenlijke verklaring te komen na een gesprek met de burgemeester. Die gaf in een reactie tegenover het tv-programma al aan dat dit niet is zoals het in Breda moet gaan. "Wij willen een stad zijn waar iedereen welkom is."