Een pizzakoerier is vrijdag rond 19.45 uur aan de Philip Schonckstraat overvallen. Vermoedelijk waren drie daders betrokken bij de brutale beroving. Dat meldt de politie.

In eerste instantie verspreidde de politie een Burgernetbericht waarin opgeroepen werd uit te kijken naar een groep van acht mannen. De overval vond plaats toen de bezorger onderweg was met een bestelling. "Toen hij in de Philip Schonckstraat aankwam benaderde een groepje mannen, dat in een nabijgelegen parkje stond, hem", aldus de politie. "Na een kort gesprek sloeg de sfeer om en werd de jongen beroofd."

Vervolgens gingen de mannen er vandoor in de richting van het park. Een groepje jongens die in de nabijheid stond zetten het direct na de beroving ook op een lopen. In totaal ging het waarschijnlijk om een achttal mannen.

De 22-jarige koerier alarmeerde de politie. Agenten starten in de omgeving direct een onderzoek. Maar de daders werden niet meer aangetroffen. Van twee van de daders is een signalement bekend.

De eerste man zou 16-18 jaar oud zijn, licht getint, zwart kort haar, zwarte trainingsbroek, donkerblauwe jas met bontkraag. De jongen sprak Nederlands met een vermoedelijk Noord-Afrikaans accent. De tweede dader is volgens de politie licht getint, rode muts, rood/wit trainingsjack.