Zes verschillende instanties hebben woensdag 23 november overdag en in de avond een grote actie gehouden tegen mobiel banditisme. Er werden 32.436 auto's gescand. 133 werden uitgebreid gecontroleerd.

De controles vonden plaats langs de A16, ter hoogte van parkeerplaats Den Hoek. Er zijn in totaal vier mensen aangehouden.

Een Roemeense dame had een auto vol met vermoedelijk gestolen spullen. Dat betrof kleding met de labels er nog aan, cosmetica en babymelkpoeder. Ook had ze geprepareerde tassen bij zich.

In een andere auto vond het team 44.000 euro aan contant geld. De beide heren in de auto hadden ook nog diverse dure sieraden en horloges bij zich. Een onderzoek naar witwaspraktijken volgt door het afpakteam. Ook werd er een ongewenste vreemdeling aangehouden.

Boetes

Daarnaast zijn er bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. Ook kon er meer dan 3000 euro geïnd worden aan openstaande boetes. De Belastingdienst afdeling deurwaarders liet 46 keer beslag leggen op auto's, 21 van die auto's werden ook daadwerkelijk getakeld.

De afdeling autoheffingen van de Belastingdienst bekeurde drie bestuurders omdat ze ten onrechte met een buitenlands kenteken reden. Eén bestuurder maakte ten onrechte gebruik van zijn handelaarsplaten.

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven.